Over Miekado’s

Ik ben Mieke Hofstra en maak sinds 1991 handgemaakte antroposofische poppen. Omdat de mensen om mij heen enthousiast waren en de poppen wilden kopen, heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik lever handgemaakte poppen aan winkels en dagverblijven, verkoop op seizoensmarkten en fairs, decoreer seizoentafels en repareer poppen.

Alle poppen zijn handgemaakt en daardoor uniek. Ik gebruik uitsluitend natuurlijke materialen als 100% (gewassen) schapenwol en stoffen als flanel, badstof, velours en katoen. Ook combineer ik in mijn producten graag dingen uit de natuur, zoals gedroogde vruchten met kabouters en popjes gevuld met lavendel en gierst.

Natuurlijke materialen zijn zacht, voelen goed aan en ruiken fijn. Zo nemen wol en katoen de geur van het kind aan, waardoor de pop voor het kind vertrouwd voelt. De moeder kan voor haar pasgeborene daarom beter eerst een popje “in kroelen” voor het in het wiegje wordt gelegd, zo is de geur van het popje vertrouwd voor het kind.

Per seizoen en feestdag heb ik een speciaal assortiment. De herfst is mijn favoriete seizoen, er valt zoveel leuks te maken! Van kabouters tot pompoenen en van heksen tot eekhoorntjes. Alle poppen kunnen op bestelling en geheel naar wens worden gemaakt. Neem contact op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Mieke Hofstra